Jazz, Rock`n`roll och lite Snoddas

November 2016

Här är den femte jazzkabaré som Peter Lind and the Cabaret Band satt ihop och som hade premiär på REGINAteatern i Uppsala i mars 2014. Denna gång gräver vi ned oss i 50-talets Sverige. Hyland, folkparker och farbror Sven

Jazz, Rock´n Roll och lite Snoddas.

Peter Lind and the Cabaret Band har satt ihop ännu en jazzkabaré. Den här gången handlar det om musiken på 50-talets Sverige. Jazzen var fortfarande en stor del av populärmusiken, men rocken kom smygande och i hörnet av schlagermusiken dök även en bandyspelare från Bollnäs upp.

Som vanligt blir det mycket sång och en hel del nostalgi och naturligtvis har man grävt upp många märkliga historier. Varför hette han Snoddas förresten?

Vi får t.ex. höra; The Preacher, Rumba i Engelska Parken, Lullaby of Birdland, Flickorna i Småland och April in Paris. För att inte tala om Nu tändas åter ljusen och Flamingo, varvat med lite Povel Ramel och Bill Haley.Och mitt i allt det här hoppade Ragge Lundberg 432 cm i stav vid OS i Helsingfors – och föll ner i en sandgrop. Att han inte slog ihjäl sig!

Bandet består av: Eva Forsgren sång, Peter Lind trumpet, John Högman klarinett och saxofon, Mats Josephson trombon, Claes-Göran Skoglund piano, Kjell Grundström kontrabas och Björn Sjödin trummor.

Tillbaka