Romeo och Julia

EN ODÖDLIG KLASSIKER OM KÄRLEK UTAN GRÅNSER

Mars 2017 (Teaterresa till Spira)

En odödlig klassiker om kärlek utan gränser

Livet förändras i ett ögonblick. Nu är det bara kärleken som betyder något. Dragningskraften är så stark, så våldsam, så omskakande att den får hela staden ur balans. Ingenting blir någonsin som förr.

Staden Verona präglas av ständiga bråk mellan familjerna Capulet och Montague. Men när Romeo Montague och Julia Capulet förälskar sig i varandra tänds hoppet om att våldet ska få ett slut. De gifter sig i hemlighet, men slits isär när konflikten istället trappas upp. Romeo förvisas från staden och Julia är på väg att bli bortgift mot sin vilja, men på var sitt håll planerar de att återförenas i hemstaden.

Berättelsen om Romeo & Julia är ständigt aktuell på teatern, i litteraturen och på vita duken. Det är en historia om kärlekens kraft, men också om den eviga konflikten mellan äldre och yngre generationer.

I Smålands Musik & Teaters myllrande uppsättning deltar hela den fasta skådespelarensemblen tillsammans med gästskådespelare och lokala amatörer. Regissören Stefan Marling är konstnärlig ledare för Romateatern på Gotland och har medverkat i många Shakespeare-uppsättningar, både i Sverige och i England.

Tillbaka