Program

14 sept har vi Teaterresa till Göteborgs stadsteater och föreställningen

Lång dags färd mot natt

Eugene O’Neills starka familjedrama med Claes Månsson i rollen som James Tyrone.

Lång dags färd mot natt utspelar sig i familjen Tyrones sommarhus under ett dygn 1912. Här söker James, Mary och de båda vuxna sönerna svar på varför livet blev som det blev. De konfronterar varandra med kärlek och hat. Alla har de sin egen sanning. Whiskyn lindrar tillfälligt det onda, som så många gånger förr. Men den här natten kommer att bli annorlunda.

Claes Månsson gästar oss i rollen som James Tyrone. Som Mary Tyrone ser vi Anna Bjelkerud. Eric Ericson och Fredrik Evers spelar sönerna Jim och Edmund, Josefin Ljungman gör rollen som husan.

Regissören Emil Graffman, hyllad för uppsättningar som Hedda Gabler, Fröken Julie och Underkastelse, tar sig nu an det riktigt stora dramat om familjen.

Läs pressinformation om Lång dags färd mot natt.

På ett roande och oroande sätt, med djup mänsklig intelligens och ett stort mått av svart humor slungar O’Neill in publiken i familjens kraftcentrum av förbannelse och längtan efter lycka.

Emil Graffman

Av Eugene O’Neill
Översättning Sven Barthel
Bearbetning Lucas Svensson, Emil Graffman
Regi Emil Graffman
Med Anna Bjelkerud, Eric Ericson, Fredrik Evers, Josefin Ljungman, Claes Månsson
Scenografi och kostym Julia Przedmojska
Ljus Tobias Hagström-Ståhl
Mask Kerstin Olsen
Musik Fredrik Möller
Dramaturgi Sisela Lindblom

Pris för resa och teaterbiljett 580 kr, men bara 510 kr för medlemmar! Vi åker kl 10:00 från Sandhem och kl 10:15 från bussfickan vid Gunnarsboskolan, Mullsjö. Teatern börjar kl 18:00 och hemresa direkt efter föreställningens slut.

Boka gärna på hemsidan!

 

8 okt 2019 har vi favorit i repris (men med mycket nytt!). Kl 19:00 i Gunnarsbosalen, Mullsjö.

Teater- och musik-quiz med Mullsjö Amatörteatersällskap, som står för teaterinslagen och Enghardts orkester som håller i musikfrågorna.

Alla får ett korsord att fylla i. Man kan hjälpa varandra förstås, men inte hjälp av mobiltelefoner! Det kommer att varvas musik- och teaterfrågor. Fika ingår i pausen. Priser utlovas!

Det började 2006 med bygdemusikalen, ”Den stora festen”, 2008 lustspelet ”Pensionatet”, och sedan 2010 har föreningen satt upp en produktion i Mullsjö per år. Vartannat år har det spelats sommarteater ute vid Engelska villan på Ryfors och i mellanåren en lokalrevy inomhus i november. De strävar efter att arbeta med lokalt skrivna manus, både till teater och revy. Årets sommarteater De Gyllene Snitten spelas i tält vid Hotel Mullsjö – Premiär var den 12 augusti och sista föreställningen spelades den 20 augusti.

ENGHARDTS ORKESTER


Bernt Enghardts Orkester upptäckte och ”fostrade” Jönköpings enda megastjärna, Agnetha Fältskog – foto privat 1967.


Orkestern 1966 med sångerskan Agneta De Silva (idag heter hon Björkman).

Nedan – samma orkester 2016 och sångerskan Agneta, som var med från början och kommer till Mullsjö.

 

27 nov kl 19:00 i Gunnarsbosalen, Mullsjö.

”Från skratt till tårar” med Ingvor Ljung och Thomas Landahl.

Mats Ljung i ord och ton. Mats Ljung föddes 1/7 1947 och avled 28/7 2001. Han var revyartist, bondkomiker, författare och trubadur. Mats startade som folkskollärare innan han sadlade om och blev revyartist på heltid.
Boken ” Mats Ljung – bondkomikern mett i vela ” kom ut 2010 och är producerad av Mats Ljungs familj. Efter att boken utkommit började Mats fru, Ingvor att resa runt och berätta och kåsera om sin mans liv. Till sin hjälp har hon Thomas Landahl som spelar och sjunger.

Det blir underhållning i Ord och Ton om Bondkomikern Mats Ljung, med Ingvor Ljung och Thomas Landahl.
Mats Ljung: ”En får va gla att en ä som en ä”.
Utifrån boken om Mats Ljung presenteras ett axplock ur den stora produktionen av visor och texter som han lämnade efter sig.
Ingvor berättar på ett personligt sätt om livet med Mats och hur allt en gång började. En resa som sedan tog fart och gjorde Skara till en av Sveriges största revystäder. Visorna presenteras med berättelser om hur de kom till.

För Thomas har hela livet varit fyllt av sång och musik – en medicin för själen. Mats Ljungs visor har stort utrymme i hans medicinväska.

Ingvor Ljung berättar alltså om Mats Ljung och Thomas Landahl spelar och sjunger. De presenterar ett axplock ur Mats Ljungs stora produktion av visor och texter på ett roligt och finstämt sätt.